Kruiswoordraadsel over graphic novels (Koen Van Cauwenberge)

Kruiswoordraadsel

Je kunt ook op een cijfer klikken om de clue te zien en de antwoorden in te vullen.
1     2       3        
              
4      5      6        
              
 7            8     
              
 9               
        10        
11               12   
        13        
              
14                
              
      15          

Across:

2. Geef de familienaam van de tekenaar van de beroemde graphic novel "Maus" waarin hij de Holocaustervaringen van zijn vader beschrijft.
4. Geef het laatste woord van de titel (in het Engels) van de graphic novel waarin Shaun Tan zonder woorden een verhaal van een emigrant in een nieuwe wereld beschrijft.
6. Geef de familienaam van de tekenaar van de beroemde strip "A Contract with God, and Other Tenement Stories" uit 1978. Ten onrechte wordt beweerd dat met die album de term "graphic novel" ontstaan zou zijn, omdat dit stripalbum getekende kortverhalen bevatte.
7. Geef het laatste woord van de titel (in het Engels) van deze graphic novel waarin Craig Thompson de geschiedenis van zijn eerste grote liefde beschrijft.
9. Geef het laatste woord van de titel (in het Nederlands) van de graphic novel waarin de Amerikaanse journalist Joe Sacco tekent over zijn onderzoek naar de oorlog in Joegoeslavië, meerbepaald in Sarajevo.
11. Welke dieren (geef het woord in meervoud) symboliseren de Polen in "Maus"?
13. Geef de familienaam van de Japanse mangatekenaar dei beroemd werd door zijn reeks over Astro Boy en een monumentale mangareeks maakte over het leven van Buddha.
14. Wie is de belangrijkste antagonist of tegenspeler in "Watchmen"? Geef zijn bijnaam als superheld. Zijn echte naam is Adrian Veidt.
15. Geef de naam van het dier dat voorkomt in de graphic novels die Willy Linthout tekende naar aanleiding van de zelfdoding van zijn zoon.

Down:

1. Geef de naam van de tekenaar van de reeks "Cordelia".
3. Geef de familienaam van de Vlaamse striptekenaar die in 2011 op de 38e editie van het internationale stripfestival in Angoulême de Prix de l'Audace heeft gewonnen voor de Franse vertaling van zijn graphic novel "Ergens waar je niet wil zijn".
5. Geef de familienaam van de stripauteur die de graphic novel "De Maagd en de Neger" naar aanleiding van haar relatie met een immigrant en van alle vooroordelen waarmee ze af te rekenen hadden als koppel.
8. Geef de familienaam van de striptekenaar van "The Yellow Kid" waarvan aangenomen wordt dat het de eerste commercieel succesvolle strip ooit was.
10. Geef de familienaam van de stripauteur die in de reeks "Persepolis" over haar moeilijke jeugd in Iran schrijft en over haar ervaringen als emigrant nadat ze Iran verlaten had.
12. Geef de voornaam van de stripauteur die in "Vallende ziekte" geschreven heeft over de epilepsie van zijn oudere broer.