Werken met CGI bij Hot Potatoes

door Koen Van Cauwenberge

 

Vanaf versie 5.4 is het mogelijk om met het tabblad Cgi  de oplossingen van de oefening naar je eigen mailadres te laten sturen.  Dat is uiteraard enkel mogelijk als je je hotpotoefeningen op het internet publiceert.  Hot Potatoes voorziet hiervoor in de gratis versie evenwel geen ondersteuning.

Om het cgi - script te activeren moet je de volgende drie stappen doen:

  1. Bovenaan vink je Submit results through cgi to an email address  aan.
  2. Onder URL of FormMail CGI script: moet je het webadres opgeven waar het bestand FormMail.pl zich bevindt op de server van je website.  Normaal zit dat bestandje op:
    http://www.domain.com/cgi-bin/FormMail.pl  Hierbij moet je domain vervangen door de naam van je server.  Het beste wat je kunt doen is hoe dan ook om de site administrator te raadplegen en te vragen waar het bestandje FormMail.pl zich op de server bevindt en dat in dat tekstvvakin  te vullen.

    OPMERKING: Dat is een zware opgave als je een free host hebt.  De meeste aanbieders van gratis webspace geven hun gebruikers geen toegang tot de Perlserver.  Aanbieders van te betalen webspace doen dat wel.
  3. Onder Email address to submit to: vul je het emailadres in waarop de resultaten van je leerlingen moeten toekomen.
  4. Onder Message to enter name or requesting student ID vul je de tekst in die zal verschijnen in het formulier dat de leerling moet invullen voordat hij of zij de oefening kan maken.

Als dat allemaal lukt, zul je dan als een leerling je oefening maakt de volgende informatie op het opgegeven mailadres toegestuurd krijgen:

recipient = je mailadres
subject = titel van de oefening
Exercise = titel van de oefening
realname = naam van de leerling
Score = in %
Start_Time = bv. 08/16/2002 21:52:39
End_Time = bv. 08/16/2002 21:52:56
title = Thanks!
bgcolor = #ffffff
text_color = #800000
sort = order:realname,Exercise,Score,Start_Time,End_Time
REMOTE_HOST

 

Terug naar introductie

Terug naar Project X

 

Last update 18.08.02