Welkom op deze ondersteunende website.

Het is de bedoeling om jullie op een zeer korte tijd te laten kennismaken met wat Hot Potatoes is.  We voorzien daarvoor de volgende rubrieken:

Sinds 28 november 2003 is de nieuwe Hot Potatoes 6.0 uit!  Hoewel de meeste basisbewerkingen en modules dezelfde bleven, zijn er toch een aantal vernieuwingen.  De grootste veranderingen zijn een consequentere programmameertaal, het kunnen timen van een oefening (tijd op, oefening wordt automatisch gecheckt), het kunnen gebruiken van alle UNICODE tekens (interessant voor Wiskunde, misschien ook voor Grieks) en het kunnen mengen van verschillende soorten Hotpotoefeningen binnen eenzelfde oefening.  

Klik hier voor een quiz over Canada  als voorbeeld van een oefening die verschillende oefensoorten combineert.  Deze oefening werd gemaakt met de module JQuiz.  Meer uitleg volgt.

  1. Wat kun je met Hot Potatoes allemaal doen?
  2. Hoe kun je Hot Potatoes gratis downloaden, laten registreren en installeren op je computer thuis?
  3. Een interactief kruiswoordraadsel maken in zeven stappen
  4. Een interactieve gap - oefening maken in zes stappen
  5. Een interactieve multiple choice kwis maken in zes stappen
  6. Met CGI de resultaten van een oefening automatisch naar je mailadres laten versturen. (Pas mogelijk vanaf versie 5.4) 
  7. Hot Potatoes oefeningen automatisch laten framen en zo het probleem oplossen van ijverige zoekmachines zoals Google die rechtstreeks naar oefeningen linken in plaats van naar de hele website.
  8. Hot Potatoes oefeningen beveiligen ofwel het probleem oplossen van leerlingen die in de broncode spieken.
  9. Oproep tot het uitwisselen van Hot Potatoes oefeningen via direct linking met behoud van copyright voor iedere hotpotauteur.  Lees hier een voorstel voor een Netiquetteprotocol bij direct linking en een aanbod om oefeningen via links uit te wisselen.

Klik aan wat je nodig hebt.  Ga voor een uitgebreid arsenaal aan Hot Potatoes oefeningen (zowel voor Nederlands als voor Engels) naar Project X 2002.

Veel succes ermee!

Last update 05.01.2004