Interactieve kruiswoordraadsels maken in zeven stappen

door Koen Van Cauwenberge

 

STAP 7: OMZETTEN IN EEN INTERACTIEF KRUISWOORDRAADSEL

Na vele malen proberen zijn we eindelijk bij de eindfase gekomen.  We gaan al ons voorbereidend werk nu omzetten in een flitsend interactief kruiswoordraadsel.

Klik hiervoor op File in het werkmenu en vervolgens op Export to Web.  Je zult eerst gevraagd worden om je interactief kruiswoordraadsel een naam te geven.  Je kruiswoordraadsel zal als uitgang HTM krijgen. Sla het zeker op onder Mijn documenten zodat je het later gemakkelijk kunt terugvinden. Vervolgens krijg je dit scherm te zien:

Uiteraard ben je nieuwsgierig en klik op OK.  De browser (bv. Internet Explorer of Netscape) zal dan offline openen en je het kruiswoordraadsel tonen.  Probeer het zeker eens zelf op te lossen.

Klik hier om het resultaat van Unit7_Human_body.htm te zien.

De internetfreaks kunnen dit kruiswoordraadsel dan online plaatsen op een website.  Voor een eenvoudiger gebruik kun je ook kiezen voor Export for Printing onder File.  Dan kun je het kruiswoordraadsel afdrukken en kopiŽren voor de leerlingen.

Je zou ook de oefening kunnen laten plaatsen op alle computers in het computerlokaal op school zonder hiervoor het internet te gebruiken.  Hiervoor moet je het aangemaakte HTML-bestand (dat sloeg je op nadat je voor Export to Web gekozen had) via Windows verkenner (normaal zit dat bestand onder Mijn documenten) opslaan op een diskette en dan via de diskette het bestand op de computers op school plaatsen.   Hierna laat je je leerlingen dubbelklikken op dat HTMLbestandje en dan verschijnt de oefening op het scherm.


Terug naar het overzicht van alle stappen    Vorige stap