Wat kun je met Hot Potatoes allemaal doen?

Met het gratis programma Hot Potatoes kun je zonder enige kennis van JAVASCRIPT, HTML of andere programmeertalen interactieve oefeningen maken die zichzelf corrigeren en automatisch een score berekenen voor de leerling.

Bij het opstarten van Hot Potatoes, krijg je het volgende scherm:

Je kunt met Hot Potatoes vijf soorten oefeningen maken:

JBC Om een interactieve multiple choice kwis te maken.  Je kunt een gewone multiple choice kwis maken maar je kunt iedere vraag ook combineren met kleine stukjes tekst die een leerling binnen een zekere hoeveelheid tijd gelezen moet hebben.

Klik hier voor zo'n kwis over mythologie bij Project X.

JQuiz Om een interactieve kwis met korte antwoorden te maken.
JMix Om een interactieve oefening te maken waarin de leerlingen de woorden van een zin in de juiste volgorde moeten plaatsen. Een variant is het plaatsen van een aantal letters in de juiste volgorde om een woord te vormen.
JCross Om een interactief kruiswoordraadsel te maken.

Klik hier voor zo'n kruiswoordraadsel over mythologische figuren bij Project X.
Klik hier voor zo'n kruiswoordraadsel voor een woordveld.

JMatch Om een interactieve oefening te maken waarbij leerlingen de oplossing steeds uit een reeks antwoorden moeten kiezen.  Het is ook mogelijk om woorden te laten slepen naar een afbeelding.

Klik hier voor een quiz over reclamelogo's.

JCloze Om een interactieve oefening te maken waarij de leerlingen weggelaten woorden moeten invullen.

Klik hier voor zo'n leesoefening die gebaseerd is op een artikel uit Alquin, het level is intermediate. (gemaakt door Jan De Smedt).
Klik hier voor zo'n leesoefening die gebaseerd is op een artikel uit Alquin, het level is nu advanced. (gemaakt door Jan De Smedt).
Klik hier voor een quiz over de Union Jack en andere Britse nationale symbolen.

Een grote reeks Hot Pot oefeningen vind je ook bij het onderdeel Interactive English van Project X.  De oefeningen voor Duits (Interaktives Deutsch) zijn in volle opbouw (zomervakantie 2002).


Terug naar introductie