Een interactieve multiple choice kwis maken in zes stappen

door Koen Van Cauwenberge

 

STAP 6: OMZETTEN IN EEN INTERACTIEVE OEFENING

Na veel hard werk zijn we eindelijk bij de eindfase gekomen.  We gaan al ons voorbereidend werk nu omzetten in een flitsendse interactieve multiple choice kwis die zichzelf automatisch corrigeert.

Klik hiervoor op File in het werkmenu en vervolgens op Export to Web.  Je zult eerst gevraagd worden om je interactief kruiswoordraadsel een naam te geven.  

Ik heb hier "quizUK4" ingetikt.  De interactieve versie van je multiple choice kwis zal HTM als uitgang krijgen. Sla je bestand zeker op onder Mijn documenten zodat je het later nog gemakkelijk kunt terugvinden.  Vervolgens krijg je dit scherm te zien:

Uiteraard ben je nieuwsgierig en je klikt op OK.  De browser (bv. Internet Explorer of Netscape) zal dan offline openen en je de zelfgemaakte multiple choice kwis tonen.  Probeer het zeker eens zelf op te lossen.

Klik hier om het resultaat van mijn zeer beperkte multiple choice kwis eens te zien.

De internetfreaks kunnen hun multiple choice kwis dan online plaatsen op een website.  Voor een eenvoudiger gebruik kun je ook kiezen voor Export for Printing onder File.  Dan kun je de multiple choice kwis afdrukken en laten kopiëren voor de leerlingen.

Je zou ook de oefening kunnen laten plaatsen op alle computers in het computerlokaal op school zonder hiervoor het internet te gebruiken.  Hiervoor moet je het aangemaakte HTML-bestand (dat sloeg je op nadat je voor Export to Web gekozen had) via Windows verkenner (normaal zit dat bestand onder Mijn documenten) opslaan op een diskette en dan via de diskette het bestand op de computers op school plaatsen.  Het is mogelijk om via het Intranetwerk (vraag hiervoor raad aan bv. Werner De Wit) dat met één handeling allemaal tegelijk op die computers te installeren.  Hierna laat je je leerlingen dubbelklikken op dat HTMLbestandje en dan verschijnt de oefening op het scherm.


Terug naar de vorige stap        Terug naar het overzicht van alle stappen

Terug naar introductie

Last update 04.02.02